Odred izviđača 'Ratko Vujović Čoče' - Beograd (Vidikovac)
05. Септембар 2010. u 09:39:39 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Danas (četvrtak) je poslednji rok za prijave za izlet na Avalu.

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija Chat  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Foto uputstvo: još jedan čvor za vezivanje marame (kockica)  (Pročitano 615 puta)
Slobodan
Administrator
Naj forumaš

« poslato: 07. Јун 2009. u 11:15:17 »

Foto uputstvo: Bojan pokazao & ja zabeležio
SIB 2009

Sačuvana
Slobodan
Administrator
Naj forumaš

« Odgovor #1 poslato: 14. Јун 2009. u 10:40:25 »

Ovo je kažu krstasti čvor za maramu ili čvor prijateljstva. Čini mi se da ga neki zovu i kocka.
Sačuvana
Fića
Uprava odreda
Vrlo aktivan forumaš

« Odgovor #2 poslato: 20. Јун 2009. u 01:19:06 »

Cvor kockica ili unakrsni cvor, prevashodno namenjen kod pletenja mreza ili vezivanje kanapa, kad iz jednog mesta zelimo da se kanapi razilaze pod pravim uglom na cetiri strane, nekad ga je "neko" pokazao clanovima odreda i toliko im se svideo da su poceli masovno da vezuju marame ovim cvorom, koji je cinio, da je marama toliko neuredna na kosulji vezana ovim cvorom.
Sačuvana

sjećam se, bilo je to ne tako davno, kad sam rekao Baden Pauelu, dječače, ja sam odviše star, ali napravi skaute - izviđače, to je prava stvar
Fića
Uprava odreda
Vrlo aktivan forumaš

« Odgovor #3 poslato: 14. Фебруар 2010. u 21:34:26 »

Slobo tvoj link pokazuje vezivanje cuvene kockice koja i jeste i nije zvanicni cvor za maramu. Tako da sad imamo obe slike i klasican da ne kazem oficijelni cvor za maramu i cuveni ukrasni cvor tkzv unakrsni cvor ili kockicu ili kako ga na ovom sajtu zovu cvor prijateljastva
Sačuvana

sjećam se, bilo je to ne tako davno, kad sam rekao Baden Pauelu, dječače, ja sam odviše star, ali napravi skaute - izviđače, to je prava stvar
Slobodan
Administrator
Naj forumaš

« Odgovor #4 poslato: 14. Фебруар 2010. u 23:47:39 »

Nije lako pratiti uputstvo gde su oba kraja marame iste boje/šare.

Dok ne napravimo verziju sa različitim krajevima, evo uputstva sa takvom maramom:

How to tie the Friendship Knot
http://www.bsatroop172.org/friendshipknot.html
Sačuvana
Slobodan
Administrator
Naj forumaš

« Odgovor #5 poslato: 15. Фебруар 2010. u 00:00:39 »

Mala napomena:
Greskom sam ovaj link gore prvo, objavio u temi "klasičan čvor" (za vezivanje marame) pa sam ga na Goranovu sugestiju prebacio ovde, zajedno sa napomenom. Hvala Gorane.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!